به گزارش مشرق، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه عقب نشینی یکجانبه نیروهای نظامی دولت نجات ملی یمن از سه بندر الحدیده، راس عیسی و الصلیف را اقدامی سازنده توصیف کرد و افزود: اقدام دولت صنعا در جهت حفظ توافق استکهلم از یک سو نشانگر عزم و پایبندی دولت نجات ملی یمن به گفتگو و اجرای تعهدات خود و از سویی دیگر بیانگر کارشکنی و عدم پایبندی ائتلاف سعودی به این توافق است.
بیشتر بخوانید:
انفجار اوضاع جنوب یمن درسایه اختلافات ریاض و ابوظبی
وی ضمن تاکید مجدد بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از توافق استکهلم، اجرای آن را مقدمهای برای دستیابی به راه حل سیاسی جامع و نهایی برای یمن برشمرد و با توجه به مانع تراشی های فراوان نیروهای مورد حمایت ائتلاف سعودی - اماراتی اظهار داشت: سازمان ملل متحد و کشورهای تاثیرگذار باید با تحت فشار قراردادن ائتلاف از آنان بخواهند به تعهدات خود پایبند باشند و کارشکنیهای خود را در متوقف کردن اجرای توافق استکهلم کنار بگذارند.
روز شنبه 21 اردیبهشت ماه انصارالله یمن اعلام کرد که در راستای تلاش برای اجرایی شدن توافق استکهلم، به صورت یکجانبه از سه بندر کلیدی در غرب یمن خارج میشود.
به گزارش شبکه المیادین، بر خلاف ادعای رسانههای جریان سعودی، سازمان ملل دیروز یکشنبه اعلام کرد که خروج نیروهای یمنی از سه بندر «الصلیف» ( ویژه نقل و انتقال دارو و مواد غذایی) ، بندر نفتی «رأسعیسی» و بندر نفتی الحدیده طبق برنامه پیش میرود.
«محمد علی الحوثی» رئیس شورای عالی انقلاب یمن در توئیتر خود اعلام کرد، خروج یکجانبه از سه بندر کلیدی در نتیجه مخالفت ائتلاف متجاوز آمریکایی-بریتانیایی-سعودی-اماراتی و متحدان آنها با اجرایی کردن توافق استکهلم است، توافقی که مسیر صلح را هموار میکند.
شهر استکهلم سوئد در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۹۷ (شش دسامبر ۲۰۱۸) به مدت یک هفته میزبان چهارمین دور مذاکرات صلح یمن با حضور طرفهای یمنی به ریاست «مارتین گریفیتس» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن بود و در تاریخ ۱۳ دسامبر (۲۲ آذرماه) با توافق آتشبس در الحدیده، به کار خود پایان داد.